Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 9

De negende dag was zoals wel vaker deze week rustig doch erg aangenaam! Geen baldadigheden, wel een aantal fijne optredens en aangenaam gezelschap.

We starten met Binti bij Sint-Jacobs: zes zussen op een rij die alle zes over een bewonderenswaardige stem en de meesten over een indrukwekkende bos krullen beschikken. Mama en papa mogen trots zijn! Straks komt Raymond – dé Gentse Feesten legende bij uitstek – nog op hetzelfde plein performen. Wij en ongeveer ieder ander feestend individu wil dat uiteraard niet missen…

2013-07-28 21.14.10

Maar eerst gaan we nog even naar het Baudelopark… Onderweg komen we nog voorbij de opzwepende straatact van Trashbeatz – nomen est omen, enkele mannen maken muziek op wat ze van de afvalberg redden. In het Baudelo belanden we voor de tweede keer bij de rode caravan van De Koninck waar opnieuw een erg aangenaam optreden gaande is, blijkbaar met één van de zangeressen van Zita Swoon.

2013-07-29 00.22.47

Tegen 23u trekken we terug naar Sint-Jacobs voor ‘Meisjes’, ‘Twee meisjes’ en nog wat recenter werk van de eigenzinnige van het Groenewoud. Er is te veel volk om op een comfortabele wijze het concert te kunnen consumeren. We zien dus slechts glimpen en horen de muziek iets zachter uitdeinend tot aan de toog achteraan. Voldoende om toch een paar keer uit volle borst mee te schreeuwen (zingen kun je dat amper noemen)… Net voor het optreden laat ik mij trouwens nog eens gaan aan een pastabeker à la carbonara (€ 7,50) die verrassend behoorlijk smaakt voor festivalfood. Na Raymond – die naar goede gewoonte zijn timeslot ruim overschrijdt – fiets ik voor de voorlaatste keer huiswaarts.

Tot morgen! De letste! We gaan voor het goed rapport, voor de 10/10.

•••

Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 proloog
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 1
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 2
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 3
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 4
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 5
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 6
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 7
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 8