The perks of being a wallflower

Een boek van Stephen Chbosky

Een klein, fijn boekje met een vrij stevig lettertype, ook dat past in een trekrugzak. Ik heb dit boek bijna volledig uitgelezen op de tocht (bus – trein – vliegtuig – boot) van Sukhothai naar Koh Samui. Want wat een verhaal… 200px-Perksofbeingwallflower1 De introverte en emotionele tiener Charlie schrijft brieven naar een anoniem persoon. Daarin omschrijft hij zijn 15de levensjaar, zijn eerste jaar als ‘freshman’ op ‘high school’. Charlie is zonder twijfel intelligent, denkt niet bijster conventioneel en krijgt het verwijt te verwerken dat hij niet deelneemt aan het leven. De eerder onpopulaire Charlie bouwt nochtans een vriendenkring op die hem respecteert en laat kennismaken met wat vriendschap en liefde zijn.

Meer wil ik eigenlijk niet kwijt over het verhaal. Lees het boek. En in dit specifieke geval wil ik de film misschien óók wel eens zien… Al is de kans volgens mij quasi nihil dat een film dit geschreven verhaal nog kan overtreffen.

‘The perks of being a wallflower’ holderdebol.comder kopen?