Dat weet je niet

Een boek van Jens Christian Grøndhal

Geen beter boekformaat dan de dwarsligger om mee te nemen in een backpack doorheen Thailand. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik twee exemplaren mocht lenen van een vriendin. Omdat fictie nog steeds iets meer lonkt dat non-fictie, start ik met Grøndhal.

Dat weet je niet

Een koppel uit Denemarken met Britse (de vrouw) en joodse (de man) achtergrond hoort dat hun volwassen dochter haar nieuwe vriend wil voorstellen. Hij blijkt dan weer van Pakistaanse origine. Geen enkel probleem voor de ruimdenkende ouders! Alleen proberen ze zo übercorrect om te gaan met dit gegeven dat ze alle naturel verliezen.

Deze kleine gebeurtenis leidt doorheen het boek tot afwisselende reflecties van vader David en moeder Emma. De auteur omschrijft hun gevoelswereld zo overtuigend dat je in hun beide gedachten lijkt mee te gaan alsof het intieme vrienden zijn. Het hoeft dan ook geen verder betoog dat dit verhaal meteen meesleept en automatisch tot de gedachte leidt dat je op die manier veel te weinig boeken bij hebt op vakantie.

‘Dat weet je niet’ holderdebol.comder kopen?