Album

Setting

Op de Antwerpse Vlaamsekaai rijgt de ene horecazaak zich aan de andere, dit keer stap ik gezwind naar nummer 6 om bij het relatief nieuwe Album te gaan lunchen nadat ze mij al menig overmatig speeksel bezorgden met hun Instagramfoto’s en deze van hun bezoekers. Het weer laat net toe om buiten te zitten en dan doen we – ook al betekent dat tegenwoordig uitkijken op de werf van de Gedempte Zuiderdokken.

Food

  • Makreel – appel (€ 11)
  • Tartaar tomaat – sardine & gastrique (€12)
  • Pulpo – wortel (€ 14)
  • Noordzeekrab – consommé van tomaat (€ 13)
  • BBQ eend – gerookte paprika – passievrucht (€ 18)

tomaat – sardine

wortel – pulpo

noordzeekrab – tomaat

De gastheer licht toe dat ze delen stimuleren bij Album, qua hoeveelheid raadt hij twee voor- en één hoofdgerecht per persoon aan. We volgen zijn advies, niettemin komen we eens de eerste gerechten verschijnen tot de vaststelling dat delen toch niet zo evident is – zeker niet in een semi-professionele setting. Met je lief tot daar nog aan toe, maar hier hadden we eigenlijk liever elk onze eigen borden voorgeschoteld gekregen. Soms zijn gerechtjes gewoon te klein qua omvang om handig te delen. Qua keuze waren we er nochtans snel uit: alle voorgerechten met vis.

Wat smaak betreft bouwt de volgorde mooi op om met de noordzeekrab (sowieso mijn zwak) tot een intense pointe te komen. Helaas kan het nochtans lekkere hoofdgerecht met de gebarbecuede eend dat niet meer overtreffen.

Drinks

  • Alcholvrij aperitief: Romain des grottes – L’Antidote (Gamay, appel, kruiden – € 6)
    Bijzonder lekker, sprankelend, een waardig alternatief voor een glas wijn!
  • Rood: Les Vignes de Babass, Groll n’Roll ’19, Grolleau (€ 7)

Bediening

Attente, ervaren én ook wel knappe (het mag gezegd) gastheer. Je voelt zijn liefde voor druivensappen wanneer hij een glas uitschenkt en met enige trots het etiket naar ons toekeert. En zijn fierheid is terecht: beide glazen evenaren zonder moeite het level dat de koks uit hun potten toveren.

Rekening 

€ 124 voor 2 couverts

Wrap-up

Bij Album koken ze uiterst verfijnd en schenken ze drankjes (met én zonder alcohol) die helemaal mijn meug zijn, alleen blijven we bijna letterlijk een beetje op onze honger zitten. Het voelt en proeft qua niveau sowieso als haute cuisine, zelf omschrijven ze het als een elegante lunch. Alleen ben ik er nog niet uit of een dagzaak (10u00 tot 17u00) dan het beste concept is. Ik denk op de één of andere manier toch dat ik er ’s avonds met meer tijd, gangen en wijn nog dat tikkeltje extra zou van genieten.

Een reactie achterlaten