Taco Santo

Setting

Met drie dames spreken we af om op een vrijdagavond bij te praten in een casual setting en zo landen we bij de taco’s van Taco Santo, een taqueria in de Gebroeders Vandeveldestraat die huist in het pand waar vroeger de krokettenbar van Daphné zat.

Food

We kiezen voor de nachos santos (€ 12), een stevige portie huisgemaakte tortilla’s met bonen, gepekelde rode ui en jalapenos en vanzelfsprekend kaas. Daarna gaan we voor de poca hambre (kleine honger – €11,70) waarbij je elk drie taco’s mag kiezen.

Mijn tacoselectie:

  • Taco de chorizo con papas (varkensworst met aardappel)
  • Taco pollo pibil (pulled chicken met het mij tot op heden onbekende achiote)
  • Taco al pastor vegano (gebakken en gemarineerde oesterzwammen)

Waar mijn gezelschap de tacovullingen nogal tot té pikant vindt, kan ik er zelf wel mee om. Ik hou zelfs van een stevig pikante maaltijd. Los van het pikante komen worst, kip en oesterzwammen bij mij binnen als eerder vlak van smaak. Wel kudo’s voor de taco’s zelf! Daar wil ik thuis wel eens zelf mijn tanden in zetten, want zo’n kwaliteit vind je niet in onze winkels.

Drinks

We starten elk met een margarita (€ 9). dé legendarische cocktail met tequila blanco, limoensap, agavesiroop en sinaaslikeur. Nog nooit eerder gedronken, maar superlekker (doch verradelijk) bevonden. De pittige decoratie van de glasrand zorgt voor extra punch… Daarna vloeken we in de kerk door om Desperados of Corona te vragen: ze stellen ons logischerwijs hun eigen huisbier San Andrés (€ 3,80) voor als meer dan waardig alternatief. Lekker en sowieso een plus als een restaurant het initiatief neemt om een brouwer onder de arm te nemen!

Bediening

In alle eerlijkheid met momenten wat bijzonder, zeker de dame die ons verwelkomt (en uiteraard ook CST scant). Het voelt in coronatijden bovendien een tikkeltje vreemd om in zo’n kleine zaak zo dicht op elkaar te zitten.

Rekening

Zo’n €30 per persoon.

Wrap-up

Een levendige avond in een levendige taqueria… Taco Santo wakkert in elk geval mijn goesting in intercontinentaal reizen aan. De waakvlam is ontstoken.

Een reactie achterlaten