Babu Bunners

Setting

Gert De Mangeleer testte z’n bunners tijdens de lockdowns uit in Brugge, een aantal maanden geleden kondigde hij aan een permanente Babu te openen in Gent. En dat bleek dan ook nog eens vlak achter de hoek van mijn Gentse werkplek te zijn… Sowieso verdient het interieur een eervolle vermelding als het op creativiteit aankomt. Containermuren, veel felle kleuren, dus geen Scandinavisch geïnspireerde eenheidsworst. Echt mijn smaak zou ik het niet durven noemen, maar soit.

Food

Wanneer we er voor de lunch afspreken, loopt er net een promotie voor zij die besluiten ter plekke te eten. Daaruit leid ik af dat er proportioneel veel afgehaald wordt bij Babu. De promo bestaat uit Brooklyn bunner + frietjes + saus voor €10 – normaliter betaal je voor deze combo €17.50.

brooklyn bunner

brooklyn bunner

brooklyn bunner

De Brooklyn bunner wordt omschreven als grilled Angus beef, cheddar cheese,
iceberg salad, secret bunner sauce. Ik veronderstel dat bunner voor een samentrekking van bun en burger staat, want Google maakt mij niet veel wijzer. In elk geval bevalt het broodje met prima rundsvlees en alles wat een klassieke hamburger hoort te zijn. Over de triple cooked fries ben ik eerlijk gezegd iets minder enthousiast. Volgens mij waren die na twee keer bakken al voldoende gaar en krokant. En waarom zou je voor gewone mayo gaan als er ook een pikante versie op de kaart staat?

Drinks

  • Vedett regular voor mijn gezelschap
  • Vedett IPA voor mij

Bediening

Niets op aan te merken. Aan de kassa blijkt de ober zelfs een ex-collega te zijn die ik niet meteen herkend had… Wanneer ze in het aanpalende Wintercircus met drilboren van start gaan, begin we te daveren op onze stoelen. Een suggestie of poging tot oplossing van Babu uit was fijn geweest, uiteindelijk stellen we zelf voor om ons drankje op het terras vooraan uit te drinken.

Rekening

€ 40,70 voor 3 couverts

Wrap-up

Vlotte plek met high end fast food – al blijf ik niet overtuigd van de drie keer gebakken frieten. De Bangkok bunner (met krokante kip) en Brighton bunner (met krokante vis) staan nog op mijn verlanglijstje… Wanneer mogen we -eindelijk- terug meer naar kantoor?

https://ba-bu.be

Een reactie achterlaten