Hey Joo

Setting

Omdat het tijdens de openingsavond van het geupdate cafe ’t Kanon zo ongelofelijk druk is, besluiten we om achter de hoek iets vlots te eten. En daarvoor lijkt ons de nieuwe Koreaan Hey Joo 100% geschikt… Het terras in de stilaan wat toeristisch wordende Oudburg zit helemaal vol, maar we krijgen snel een tafel door een gezelschap dat net afrekent. Ineens ontdekt onze compagnon nog een tweede terras achteraan met zicht op het water. Na een extra portie geduld mogen we ons daar installeren. Hypergezellig en heerlijk rustig!

Food

  • Dumplings: chicken, kimchi pork, tofu vegetable
  • Bibimbap met rund (€ 14)

dumplings

bibimbap met rund

bibimbap met rund

Dumplings smaken altijd! Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur dat ze hier huisgemaakt zijn. Desalniettemin: als dat niet zo is, dan zijn ze wel gekocht bij een goede leverancier – zoals Dun Huang, mijn vaste toko in de Kortrijksesteenweg. Daarna volgt een royale portie bibimbap in metalen servies (kom + chopsticks) – iets wat ik de laatste tijd meer en meer zie én zelf ook aanschafte om mee te nemen als kampeerservies. Chopsticks blijven voor mij trouwens dé truc om niet te snel te eten… De bibimbap valt in de smaak: op een bodem van gestoomde rijst ligt een kleurrijke regenboog aan ingrediënten zoals pittig gebakken rund, (gepekelde) groenten en uiteraard een eitje. Want zonder eitje geen bibimbap! Dat eitje kan bij bibimbap overigens ook rauw toegevoegd worden vlak voor het serveren. Alles mengen met eventueel wat extra smaakmakers en we zijn klaar om Korea te proeven.

Drinks

  • Flesje rosé (€ 20)

Bediening

Waar de jongeheer die onze terraswensen in  goede banen moet leiden een eerder zenuwachtige indruk maakt, belanden we op het achterste terras eerder in een zen-omgeving met dito serveerster.

Rekening

€ 80 voor 3 couverts

Wrap-up

Altijd fijn om vlotte Aziatische eethuizen in Gent te verwelkomen… Je eet er lekker én met een beperkt budget, ideaal om te combineren met een andere activiteit (zoals de opening van een café) en dus niet meteen als avondvullend programma.

https//heyjoo.be

Een reactie achterlaten