Welke film is beter dan het boek?

Boterhamdoostopics. Of misschien iets verbreden tot lunchtopics, want ik ben niet zo’n fan van boterhammen en heb bijgevolg geen dergelijke doos. Het ene boeit al meer dan het andere. Deze middag zelfs een bijzonder boeiend ding.

Zijn alle boeken by default beter dan de film?
Of zijn er films die beter zijn dan het boek?

We kwamen er niet echt uit met de collega’s. Life of Brian, oppert iemand al lachend.

Parallel met het in real life gesprek tweet ik dezelfde vraag. Gezien Twitter – en bij uitbreiding Goodreads – nogal wat boekenwurmen én mensen met een mening bezighoudt, volgt een beperkte reeks reacties. De voorstellen: Orlando (film Sally Potter / boek Virginia Woolf), The Hours (film Stephen Daldry / boek Virginia Woolf), 2001: A Space Odyssey (film Stanley Kubrik / boek Arthur C. Clarke – al blijkt dat vlak na de film verschenen te zijn en is het dus in theorie geen verfilmd boek), The Silence Of The Lambs (film Jonathan Demme / boek Thomas Harris). 

Ikzelf vermijd doorgaans één van beide. Ofwel doe ik de boek, ofwel de film. Dus ik moest wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel erg lang nadenken… En echt oprecht, zonder resultaat. Ik kan geen film bedenken die beter is dan het boek – waarvan ik de beide zag + las.

Correct me if I’m wrong.

3 thoughts on “Welke film is beter dan het boek?

  1. Hoch… misschien Brokeback Mountain. Ik had het kortverhaal jaren voor de film gelezen. Een heel straf verhaal, maar wel heel kort natuurlijk. De film vulde toch wel een hoop hiaten in. Rebecca misschien ook. Da’s een boek van Daphne du Maurier en verfilmd door Hitchcock. Voor de rest ook geen idee.

  2. Intrigerende vraag! Eén absolute topper qua film: Shawshank Redemption.
    Het boek is echter ‘maar’ een kortverhaal, personages veel minder diep uitgewerkt. Doorgaans vind ik de verfilmingen van Stephen King steengoed, maar ik denk dat hij zelf in de pap te brokken heeft..”

Comments are closed.