Bar Bristol

Setting

Op één van de hoeken van het Leopold-I-plein (eigenlijk een rondpunt) leukten chef Bruce en gastvrouw Charlotte een voormalige horecazaak op: Bar Bristol is geboren. Ik kan me niet meer herinneren door wiens passage het op mijn restolijstje belandde, maar ik weet wel dat ik ons daguitstapje naar Oostende in de eindejaarsperiode graag koppel aan een lunch bij Bar Bristol.

Food

  • plateau de pêcheur (€18)
  • papillot van schelvis en kabeljauw (€22)
  • goujonettes van kabeljauw (€18)
  • kinderportie luikse balletjes (€9)

plateau de pêcheur

papillot van vis

goujonettes van kabeljauw

luikse balletjes

Alleen al voor dat vissersbordje zou ik terugkeren… Het ziet er niet alleen o zo aantrekkelijk uit, het proeft ook ‘levende vers’. De kreukels en de wulken zijn wel in minder gekruide bouillons gekookt dan we gewoon zijn bij de meeste viswinkels, dat maakt het echter des te puurder qua smaak.

Daarna proeven we beiden met een contente glimlach van onze visgerechten. Mijn vriend opteerde voor de hypergezonde optie met een papillot en lekkere groentjes. Geef toe, dat (mooie Boch) bordje lacht toch in je gezicht? En waar ik mij aan een aantal fish fingers verwacht, krijg ik twee stevige stukken gepaneerde kabeljauwfilets voorgeschoteld. Ernaast een huisgemaakte tartaar, wat gebakken krieltjes en een slaatje, wat heeft een mens meer nodig als lunch aan zee?

En ook de zoon eet – na enige aarzeling, want hij verkiest lauw boven warm – gezwind mee van zijn Luikse balletjes.

Drinks

  • Een fris flesje Riesling, verdere details capteerde ik niet… (€27)
  • Appelsap voor Georges

Bediening

Bruce & Charlotte runnen Bar Bristol met z’n tweetjes en je merkt dat ze best wel ‘sjètte’ mogen geven naar mate de tafeltjes zich vullen. Leuk ook dat je voor bij het brood mag kiezen tussen boter of olijfolie. Dat die schitterende olijfolie daarbovenop door de familie (vader van Bruce = Thomas Siffer) geproduceerd wordt in Puglia, levert enkel extra punten op. Trouwens tevens te koop bij Bar Bristol aan €35 per liter.

Rekening

€103 voor 2,5 couverts

Wrap-up

Een adres naar ons hart: lekkere dranken, een eigentijdse kaart, à la minute bereide gerechten met verse ingrediënten, stemmig servies, … Op voorhand even uitwaaien op de dijk en het strand en als dessert nog wat leuke winkels checken: zo hoort een dagje Oostende er uit te zien voor mij.

Een reactie achterlaten