Lessons learned today

Elke dag iets bijleren, één van mijn voornemens voor het leven. Vandaag zat het mee, want ik leerde losjes geteld 3 dingen bij. Het drietal situeerde zich in de eetbare wereld – niet zo verwonderdelijk als je voor zesta.be werkt.

1.
Krieken is niet gewoon een dialectwoord voor kersen. Er bestaan namelijk  zoete en zure kersen. De zure onderscheiden zich van de zoete door hun smaak en hun persoonlijke aanspreektitel, namelijk kriek.

2.
Groene asperges hadden het potentieel om witte asperges te zijn. Ware het niet dat de groene blootgesteld werden aan de zon, de witte niet.

3.
Bouchot mosselen zijn niet afkomstig uit een regio of een plaats genaamd Bouchot. Zoals de Zeeuwse uit Zeeland, de Griekse uit Griekenland, de Belgische uit België komen. Bouchot mosselen zijn eigenlijk mosselen uit hangcultuur. De link tussen het iets poepsjieker klinkende bouchot en de meer vulgaire benaming hangmosselen ontging mij totnogtoe. Geen woordspelling dus à la wachten op bouchot, want het zijn de Zeeuwse exemplaren die om een weekje uitstel verzoeken.

Ik een foodie? Een mens zou begot aan ’t twijfelen slaan…

2 thoughts on “Lessons learned today

  1. Awel, dat van die krieken en kersen heb ik ook kort geleden ontdekt. Ik was altijd van het gedacht dat dat gewoon dialect was.

  2. Awel, dat van die krieken en kersen heb ik ook kort geleden ontdekt. Ik was altijd van het gedacht dat dat gewoon dialect was.

Comments are closed.