Eekhrn zkt eekhrn

Een boek van David Sedaris

Tegenwoordig laat ik mij in de solden vaker gaan bij boeken dan bij kleren. Wanneer ik bij FNAC een klein boekje zie liggen met een prijskaartje van € 3, hap ik meteen toe. Ik heb het over Eekhrn zkt eekhrn van David Sedaris, een humoristisch fenomeen uit de Verenigde Staten die in dit specifieke geval van 125 pagina’s dierenverhalen brengt.

2014-02-13 22.24.53Ik heb absoluut niets met dieren en dat is eigenlijk nog een ferm understatement. Deze dierenverhalen zijn echter – … – anders. De personages zijn eekhoorns, koeien, katten, uilen, honden en zo meer. De situaties en de gedachten des mensen. Sommige verhalen zijn bikkelhard (elkaar opeten en zo), de boodschap komt over én aan.

De illustraties zijn van Ian Falconer, maar eerlijk gezegd vind ik er weinig aan. Voor mij zou pakweg Eva Mouton het beter doen. Nog even zeggen dat de Engelse titel ‘Squirrel seeks chipmunk’ is, maar wangzakeekhoorn bekt uiteraard iets lastiger in zo’n boektitel.

‘Eekhrn zkt eekhrn’ holderdebol.comder kopen?

1 thought on “Eekhrn zkt eekhrn

  1. Aha, David Sedaris! Ik ben fan, al vaak met tranen van het lachen in de ogen gezeten bij het lezen van zijn boeken. Deze lijkt me dan ook echt iets voor mij :-). Bij gelegenheid wil ik hem wel eens lenen!

Comments are closed.