25 jaar Charlatan in de Vooruit

Mijn verjaardag valt – elk jaar, ra ra ra – op 9 februari. Een paar maanden geleden merk ik op dat de Charlatan van plan is om hun 25ste verjaardag op 8 februari te vieren in de Vooruit. In de volledige Vooruit welteverstaan, dus het café én de balzaal én de concertzaal en zo. Nu blijven er op mijn inmiddels dertigjarige hoofd vrij weinig wilde haren over. Echt waar! Ik ben zo hard een woessie geworden. Maar toen dacht ik: “Tja, waarom ook eens niet…” Mijn verjaardag écht al feestend vieren. Dus trommelde ik (zonder veel moeite uiteraard) mijn lief op en (met iets meer moeite) een boel vrienden.

Wat mij finaal over de streep trok, was het voorafgaandelijke walking dinner door Eetavontuur en Foodsie – twee door mij nogal geliefde cateringbedrijven uit Gent. Een nachtje feesten kost in voorverkoop € 25, met nog eens € 15 erbovenop voor een foodiestart van de avond. Voor die € 15 krijgen we vier gerechten, een gin tonic en een glas wijn. Faire deal, als je ’t mij vraagt!

What’s on Charla’s menu this evening, Sir?

  • Pho Bo – Vietnamese rundsvlees noedelsoep
  • Curry Shop – keuze uit 3 soorten curry
  • Chili Con Carne / Chili Sin Carne
  • Luxe Hamburger NY Style

2014-02-10 16.04.29

Voor de eerste twee eetwapenfeiten zijn vanzelfsprekend Tom Vandenberghe en zijn Eetavontuur / Ramen Noedelbar team verantwoordelijk. De laatste twee staan op naam van Foodsie. De noedelsoep smaakt echt. De curry is wat braafjes. De hamburger bevalt ook, maar dan moet ik even een pauze inlassen wegens compleet verzadigd.

We zijn een beetje vroeg aanwezig, dus valt er een soort gat tussen ons eten en het eigenlijke losbarsten van het feestje Charla styleIntussen crossen wij de Vooruit wat rond. Ik maak praatjes: met mijn vrienden, met de cateraars, met mensen van op Twitter die ik nog nooit in real life ontmoette, … Even later verzilver ik nog dat vierde eetbonnetje met een chili con carne, gegarneerd met tacochips, zure room, srirachasaus en koriander.

2014-02-08 22.54.13

Eigenlijk is mijn avond al geslaagd. En dan moet de gelegenheidsband met Gunter Lamoot, Freddy De Vadder, Luc De Vos, The Van Jets, de Eigen Kweek acteurs en zo nog beginnen. En de opzwepende DJ’s. En de Verdammte Spielerei. En de paaldansact. En de sexy madammen van Maison Mademoiselle. En de cava voor mijn verjaardag.

Een nachtje om niet snel te vergeten! En wellicht nog een paar dagen te voelen…