Wat jij niet ziet

Een boek van Sarah Pinborough

2017 is het jaar van mijn zwangerschap en de geboorte van Georges en dus tegelijk het jaar van onverwacht veel boeken lezen. Ik plande er twaalf, het werden er nu al het dubbele. Dit 24ste exemplaar reken ik absoluut tot één van mijn favorieten van dit jaar… Het was een collega die mij dit boek aanraadde tegen de verveling tijdens mijn bevallingsverlof. Het zal wellicht niemand verwonderen dat ik meer boeken las toen Georges nog in mijn buik zat, desalniettemin deed ik slechts een paar dagen over ‘Wat jij niet ziet’ en dat zegt toch al veel.

Twee vrouwen die niet verondersteld worden om het goed met elkaar te kunnen vinden, raken bevriend. Best vreemd voor de vrouw en de minnares van dezelfde man: Adele is gehuwd met David, single mom Louise kust hem voor het eerst tijdens een avondje in de pub en blijkt later zijn secretaresse te zijn. Dat klinkt eigenaardig, maar toen Louise en David kusten wisten ze beiden nog niet dat ze in dezelfde praktijk werken als assistente en psychiater. Door omstandigheden verzwijgt ze haar prille vriendschap met zijn vrouw en via deze weg leert Louise een andere man dan ‘haar’ David kennen. Het huwelijk tussen Adele en David kan op z’n zachtst gezegd merkwaardig genoemd worden.

Al snel wordt duidelijk dat de situatie zal escaleren, vooral omdat in de stukken waar Adele vertelt haar intenties helder doch tegelijk erg duister zijn. Meer wil ik er niet over kwijt, behalve dat ik qua literatuurstroming aan magisch realisme moet denken.

Toptip van mijn collega, zo mag ze er nog meer doorgeven!

 

‘Wat jij niet ziet’ holderdebol.comder kopen?