Côté Jardin

Op Pinksterzondag liep de Bijlokesite vol voor de tweede editie van een muzikale picknick, gedoopt als Côté Jardin. Wegens gezondheidsreden – man, man, man, wat klinkt dit formeel – moest ik verstek laten gaan voor all the way. Dus er een dagvullende activiteit van maken met wat andere mensen en een thuisbereide picknick lukte niet. Ik moest het doen met in de vooravond eventjes tot daar te wandelen (het maximum van mijn fysische mogelijkheden op dit moment, geloof me), even genieten van de sfeer en weer terug.

Wat een locatie toch, die Bijlokesite! Ik was er al meermaals geweest voor Gent Jazz, het STAM of de concertzaal. Steevast fan van de site, maar op zo’n zonovergoten zondagnamiddag charmeert de plek des te meer.

Even nog het laatste stukje van ‘Spring is in the air’ meepikken, wat de website omschrijft als ‘grootstedelijke jazz met een accordeontoets’ is echter niet meteen mijn meug. Desalniettemin who cares? Met dit stralend weer en allemaal lachende mensen hoor je mij niet klagen. Zij die liever niet zelf een picknick meenemen, kunnen ook aan de kraampjes terecht. Dat doen wij maar al te graag! De Bionade en de frozen yoghurt van Moochie smaken naar zomer. Dan verschijnt Greet Samyn – presentatrice bij Klara, bedankt aan de Twitteraccount van De Bijloke om zo snel een naam op de stem te kleven – op het podium om ‘Taraf de Bruxelles’ aan te kondigen. Veel meer mijn ding, want nogal Balkan met zowaar enkel Goran Bregovic deuntjes.

Naar het einde van het optreden toe stappen we rustig terug naar huis, ons voornemend om volgend jaar met een picknickmand present te tekenen. Want dergelijke Gentse initiatieven met een hart voor klassiek moeten sowieso ondersteund worden!