De M van Miry Café #GF15

Miry Café in de Biezekapelstraat – wat een mooie straatnaam trouwens – wordt overal omschreven als een oase van rust in het feestgedruis. Het binnenpleintje achter de Sint-Baafskathedraal bij het Conservatorium straalt dat absoluut uit!

Ze organiseren en programmeren er de Gentsche Festspiele, een muziekfestival met ondermeer pianorecitals, kamermuziek en een kindervoorstelling. Wij pikken (voorlopig) geen muziek mee, maar duiken enkel deze adempauze in.

2015-07-19 18.43.32

Een wit wijntje, een fris pintje. Maar ook een non-alcoholische ontdekking: Wostok, een verrassende bio-limonade op basis van oude Russische recepten. Ik kies voor de versie met dragon en gember. Verfrissend lekker!

2015-07-19 17.46.58

Verder heb ik ook een absoluut zwak voor droge worst, tegenwoordig op meer en meer plaatsen in Gent te verkrijgen. Zo’n zwak zelfs dat ik al gedacht heb om een aparte blog drogeworsteningent.be op te starten om deze perfecte cafésnack in kaart te brengen en te beoordelen. Het moet gezegd dat de exemplaren die bij Miry Café te verkrijgen zijn wel in het juiste papiertje zitten, maar qua looks toch wat de wenkbrauwen doen fronsen. Zo hard zelfs dat we ervan in de lach schieten… De smaak valt mee en toch probeer ik deze droge worst zo snel als mogelijk naar de achterkamers van mijn geheugen te verbannen.

2015-07-19 18.41.00
♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!