De S van Stuverij bij Café Keizershof #GF15

Brasserie Keizershof wordt voor 10 dagen Café Keizershof: op de kaart stuverij (of kaaskroket voor de veggies) met friet én DJs. De brasserie is leeggemaakt, het terras achteraan heringericht met bierbakken en houten stoelen. Festivalstijl!

Qua drankjes vinden we onze gading opnieuw in de frisse Exportpils (€ 2) die we leerden kennen tijdens de barbecue van J.E.F. op dezelfde locatie. Onze eetbestelling klinkt eensgezind: stuverij met friet én mayonaise (€ 8) for all.

2015-07-19 20.06.26

Ik ben de Chinees die vrijwillig om de bestelling mag gaan naar de keuken. Daar zie ik hoe in grote frietbakjes met Brasserie Keizershof stempel eerst een laag versgebakken frieten, vervolgens een serieuze schep stoofvlees, daarna wederom frieten, dan nog wat stoofvleessaus en tot slot een kwak mayonaise gestapeld wordt.

De oogjes blinken als ik met het dienblad waarop vier porties pronken terug op het terras verschijn. Het verdict is al even eensluidend als de bestelling: YUMMIE!

What a guilty pleasure! Stevige Gentse Feesten kost, een perfect fond voor… Oei! Wacht! Ik moet werken de volgende dag, #nobridgeforme. Toch nog maar even rondwandelen op de feesten om die calorieën te verteren dan…

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!