De E van EXOOT #GF15

Ieder jaar loop ik even langs het hart van MiramirO, het straattheaterfestival van de Gentse Feesten, vooral in en rond het Coyendanspark en het Spaanskasteelplein. Dit keer lukt het mij maar op het nippertje en het zijn de Nederlanders van EXOOT die blijven hangen…

Ik moet toegeven dat ik van interactieve objecten hou. Deze Scubabianchi van EXOOT slingert mij terug naar mijn eerste Chassepierre bezoekje en het robotje KluG. Ook daar beweegt een object door de massa en na de betovering van de eerste minuut ga je automatisch op zoek naar degene die het ding aanstuurt. In het geval van Scubabianchi zou je wel in de war kunnen geraken door de quasi-menselijke figuur die in de auto – of zeg ik beter in het aquarium? – zit.

2015-07-21 13.09.42

2015-07-21 13.08.56

Aha! Gevonden! Het is die knappe grijze snoodaard met z’n kaki jasje aan…

2015-07-21 13.10.10

 

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!