De C van CHURCH #GF15

Net zoals elk jaar zijn er weer tot vervelens toe lijstjes gepubliceerd met X aantal dingen die je tijdens de Gentse Feesten moet doen. CHURCH dook ongeveer overal op.

Coeur Catering wil in de Sint-Jacobskerk een culinair en cultureel rustpunt creëren. De moeite van het proberen waard. Met Coeur Catering heb ik eerlijk gezegd wisselende ervaringen, dus het hoeft niet gezegd dat ik benieuwd ben.

2015-07-21 13.16.04

Op het eerste zicht lijkt het interieur minder drastisch veranderd dan ik verwacht had. De kerkinrichting is behouden, maar in de zijbeuken staan lange witte tafels en dito stoelen. Achteraan bevindt zich een toog waar besteld moet worden. Dat doe ik terwijl een oudere dame mijn plekje vrijhoudt: ginger ale (€ 3) en Frans stokbrood met americain van slagerij St.-Pierre uit Gent (€ 4,50). Mijn drankje en een wijnglas krijg ik alvast mee, naast een nummertje dat ik zichtbaar op de tafel moet leggen.

Het wachten duurt iets langer dan ik van een stokbrood zou verwachten en ik raak aan de praat met de dame aan mijn tafel. Ze vertelt mij over haar uitgebreide feestenprogramma boordevol straattheater, puppetbuskers, optredens en veel meer.

Dan verschijnt mijn broodje. YUM!

2015-07-21 13.39.15

Mijn tafelgezelschap becommentarieert luidop dat ik toch duidelijk een betere keuze maakte dan haar. Het gaat inderdaad om een stevig stokbrood in vergelijking met de slaatjes die ik rondom mij zag geconsumeerd worden.

Het stokbrood mocht voor mij iets bruiner / krokanter, de americain maakt echter elke kritische noot goed. Daarnaast proef ik een pikante saus (geen zuivere tabasco), schijfjes augurk, parmezaan en rucola. Ik geef de dame gelijk: dit is absoluut een goede deal!

2015-07-21 13.45.44

Eerlijk gezegd vind ik de publiciteit rond CHURCH wat opgeklopt. Ik at een smakelijk broodje in een origineel kader, meer ook niet.

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!