Gelezen in 2016 – Te lezen in 2017

2016, het jaar van mijn gehalveerde Goodreads reading challenge. Ik begon – net zoals in 2012 tot en met 2015 – met 24 te lezen boeken als doel. Ergens in maart 2016 begon het echter al te haperen… Aan mijn huidige levenstempo kan ik twee boeken per maand niet langer volhouden, één boek per maand daarentegen. Daarom zette ik me over mijn leestrots en besloot ik om de uitdaging met 50% terug te draaien naar 12 boeken.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik het haat om te falen. Maar ik blijf wel altijd eerlijk, vandaar deze intro om niet de perceptie te creëren dat ik boekgewijs ‘overperformde’ in 2016… Ik land dus met 10 boeken minder op de teller in vergelijking met 2015.

screen-shot-2016-12-31-at-11-42-36

Statistiekjes zijn leuk! Zo las ik 4559 pagina’s met als dikste klepper De Klap en z’n 452 baldzijden… Je merkt het: ik ben geen fan van écht dikke boeken. Om dit statement meteen te ontkrachten misschien even inzoomen op het boek waarmee ik de jaarovergang beleefde (niet letter oudejaarsnacht natuurlijk): Kwaadschiks. Deze roman van A. F. Th. van der Heijden kreeg ik echter als geschenk, bijgevolg kijk ik dit gegeven paard niet in de bek. En nu ik ongeveer 300 pagina’s ver ben, moet ik alvast toegeven dat ik blij ben in deze dikzak begonnen te zijn… Het verhaal bevalt me.

screen-shot-2017-01-04-at-21-57-36

Goed, over naar mijn leesvoornemens voor 2017… Ik hou me wijselijk aan het tempo van één boek per maand. Zo hoef ik niet te streven en me ongemakkelijk te voelen als het even minder goed vlot. Want aan een andere boekengewoonte blijf ik wél vasthouden: ik lees ALLE boeken uit. Verder leg ik mezelf geen speciale topics op, het belangrijkste blijft voor mij de absolute ontspanning. Lezen moet zowat de enige activiteit in mijn vrije tijd zijn waar mijn aandacht onverdeeld naartoe gaat. Vanaf dat ik naar iets met schermen (televisie, computer, tablet, smartphone) overga, verval ik steevast in multitasken. Dit haal ik dan ook als voornaamste reden aan voor het blijven vasthouden aan papier.

Lees ze!