De keisnijders

Een boek van Pieter De Buysser

Ik ben best wel fan van Pieter De Buysser. Zijn luisterspel ‘De ongelooflijke veranderingen van meneer Afzal (over zijn glazen been wordt niet gesproken)‘ raakt mij keer op keer tijdens Babel op Klara. Ook live tijdens Klara in de Singel bekoort hij. Zijn toneelstuk BOOK BURNING insgelijks, maar dat tikkeltje té politiek en té moraliserend stoot soms wat tegen de borst. Net daarom koop ik na afloop zijn eerste roman ‘De keisnijders‘ niet. Wanneer ik een eindje later een boekenbon krijg, doe ik het toch… Benieuwd!

de keisnijders

Pieter De Buysser vertelt opnieuw een politiek sprookje. In Berlijn wonen vijfenzeventig jaar na de val van de muur vier broers en zussen op een braakliggend terrein rond een ronde muur optrokken uit steenbrokken, puin en zo meer. Dat terrein, de bewoners en de bezoekers zetten iets in de beweging dat veel verder reikt dat die Berlijnse plek alleen. En dan komen er opeens vier kinderen aan. Alles wijst erop dat ze blijvers zijn.

Zonder twijfel een mooi verhaal, prachtig zelfs! En toch sleept Pieter mij past laat in het boek mee… Het was volgens mij iets te veel sprookje, dus iets te wreed om echt te raken. Al ben ik wel van overtuigd dat ik ook zijn volgende roman zal lezen.

‘De keisnijders’ holderdebol.comder kopen?