Meneer Afzal

De ongelooflijke veranderingen van meneer Afzal
(over zijn glazen been wordt niet gesproken)

Ongeveer een jaar geleden hield ik Studio Brussel voor bekeken. Te druk, te pop, te veel het omgekeerde van rustgevend. Ik wou een radicale switch, terug naar wat ik muzikaal echt apprecieer. Dat werd Klara.

Niet alleen omwille van de pakkende klassieke muziek. Beethoven met stip op één. Chopin, Mozart, Dvorák, Satie. Maar Klara schenkt ook aandacht aan het woord. De Woordkramerij rubriek in Espresso bijvoorbeeld. En sinds midden september nu ook het luisterspel over Meneer Afzal in Babel.

Met tekst van Pieter De Buysser en muziek van Kris Defoort. Veel wil ik niet prijsgeven over het verhaal. Gewoon luisteren. Naar de ongelooflijke veranderingen. De regering bestaand uit een octopus met z’n glibberige tentakels, het huilende monster in de grot, het verafgode afkalfkalf, …

Schitterende vondsten! Een streling voor het oor.
Iets om dagelijks rond 18u50 in de gebruikelijke file naar uit te kijken.

En het fijne aan radio is trouwens dat je de vrijheid krijgt om zelf binnenshoofds een beeld te schetsen van meneer Afzal en al wie zijn pad kruist tijdens die ongelooflijke veranderingen. Quasi totale vrijheid, met als enige vaststaand feit dat glazen been waarover niet gesproken wordt.

4 thoughts on “Meneer Afzal

  1. Buitengewone originaliteit!

    Wordt dit verhaal in boekvorm gegoten? Dank voor uw antwoord.

    • Ik heb er eigenlijk geen idee van, Kris… Misschien eens polsen bij de auteur Pieter De Buysser of Klara?

  2. Buitengewone originaliteit!

    Wordt dit verhaal in boekvorm gegoten? Dank voor uw antwoord.

    • Ik heb er eigenlijk geen idee van, Kris… Misschien eens polsen bij de auteur Pieter De Buysser of Klara?

Comments are closed.