C… is king

Ondertussen alweer een jaartje geleden schreef ik voor The Conversation Manager blog een post met als titel Who’s the king. Over wie nu eigenlijk de koning in webland is. Want zowel content, context als contact kregen al de koningskroon van het wereldwijde web toebedeeld.

Nu durf ik wel eens smalend te doen over de Belgische trend om boeken te schrijven. Ik doe niet aan vingerwijzing, integendeel. Mijn buikgevoel zegt zelfs dat de Lannoo Campus hier een stimulerende – en bijgevolg dus positieve – rol in speelt. Maar ik waag mij bij wijlen wel aan een schertsende tweet. Zo ook toen ik vernam dat Jo Caudron met Media morgen – De media op hun kop een tweede boek uitbracht.

Gekscherend bedacht ik dat een boek voor een professioneel publiek rond dit thema op z’n minst een nieuwe “C… is king” moet bevatten. En jawel! Op de 93ste pagina las ik “Connection is king”. Vergeet content, context en contact. Het gaat om het connecteren, zeg dat Nokia het gezegd heeft…

Gezien ik dezer dagen beroepshalve in de mediasector en meer specifiek in de foodsfeer verkeer, beschouw ik dit als een gepast moment om mijn – zij het onnozele – bijdrage te leveren.

Confituur is king!
Of cantharellen, cuberdons (hetzij in een polyarchie).
Neen. Citroengras, chorizo, chutney.

Laat elke dag smaken!
En lang leve de koning…