Blauwe maandag

Een boek van Nicci French

Toen ik van mijn vader ‘Dinsdag is voorbij’ van Nicci French cadeau kreeg, merkte ik dat de man uit de boekwinkel hem eigenlijk een tweede deel van een Frieda Klein reeks aanpraat had. Niet echt netjes. Soit. Voor mij meteen een reden om het eerste boek uit wat een 8-luik schijnt te worden aan te kopen. Wanneer ik via bol.com ‘Blauwe maandag’ bestel, merk ik de volgende dag echter dat ik mij vergiste qua vorm. Uit de verpakking haal ik een dwarsligger, de gelegenheid om dat handzame formaat eens uit te testen. Tijdens mijn verblijf in (de thermen van) Spa beklaag ik het mij absoluut niet dat deze meeslepende bibberroman (bij deze tevens mijn excuses voor het flauwe neologisme) in de zak van mijn badjas past…

blauwe maandag

Nicci French staat in mijn hoofd synoniem voor verslavende thrillers met een literaire insteek en een superstrakke plot. Onlangs liet ik mij nog 2 dagen lang inpalmen door De bewoonde wereld. Met ‘Blauwe maandag’ ben ik eenzelfde lot beschoren.

Ik maak kennis met Frieda Klein, een psychoanalyticus die mij in eerste instantie aan Thomas Schaeffer uit Those Who Kill doet denken. Hij rolt als een psycholoog quasi toevallig in de politieonderzoeken die rechercheur Katrine Ries Jensen voert. Zo vergaat het Frieda ook in de zaak rond een vermiste jongen. Het auteurskoppel slaagt er in mij zonder ironie ‘Toeme! Echt! Dat had ik nu niet zien aankomen!’ te laten prevelen.

En ik ben meteen in het vervolg ‘Dinsdag is voorbij’ begonnen…

‘Blauwe maandag’ holderdebol.comder kopen?

 

2 thoughts on “Blauwe maandag

  1. Ben ik ook net dit weekend beginnen lezen! Gelukkig zaten er geen spoilers in je artikel. Ben benieuwd :)

Comments are closed.