De bewoonde wereld

Een boek van Nicci French

Op de één of andere manier voelde ik mij een beetje plat commercieel toen ik in Standaard Boekhandel zwichtte voor een soldenboek (€ 7,5) van Nicci French. Alsof ik afgleed naar de categorie van Pieter Aspe literaruur met kleine L. En dan nog? Mijn tweede innerlijke reflex. Ik hoef mijn leesleven niet te beperken tot mogelijke Nobelprijswinnaars. Bovendien verheven Nicci French (ja, meervoud wegens een getrouwd auteursduo) zich toch nog een paar niveautjes boven ons aller Aspe – wat ik eerlijkheidshalve uitmaak na slechts een paar hoofdstukken van deze schrijver. Maar voel vooral geen gêne als je Van In van tijd tot tijd vermakelijk vindt. Variatie is de beste saus.

Terug naar Nicci French en hun ‘De bewoonde wereld’… Na toch wel wat worstelen met Free Ride van Robert Levine over copyright in the digital age ervaarde ik deze thriller instant als een verademing, zij het dan eentje met ingehouden adem. Een dame ontwaakt in een donkere ruimte, vastgebonden en met een zak over het hoofd. Wie is ze? Waar is ze? Dat is het uitgangspunt. Geloof versus ongeloof.

Nog geen 48 uur later sla ik de laatste bladzijde om… En meteen stuur ik een mailtje naar mijn vader dat ik graag dat nooit uitgelezen Nicci French boek van hem ook eens wil lezen! Het soort boeken dat mij eraan herinnert hoe hard ik tijd en ruimte compleet kan vergeten, als auteurs me maar genoeg bij mijn nekvel nemen.

‘De bewoonde wereld’ holderdebol.comder kopen?

 

1 thought on “De bewoonde wereld

Comments are closed.