Villared

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Een make-over van het interieur door Lieven Musschoot is een goede reden om even bij Villared in Izegem langs te gaan.

We voelen ons meteen goed in dit eigentijdse kader met donkere tinten. De professionele ontvangst helpt vanzelfsprekend. Intussen inspecteren wij de grote recto-verso menukaart om ons oog al snel te laten vallen op het Bib Gourmand menu (€ 37 voor drie gangen, € 52 voor vier). Rest alleen nog de vraag hoeveel gangen… Daar denken we over na met een glas champagne Dehours (Grande Réserve Brut – € 11,50) en uiteindelijk kloppen we af op drie.

Bij een hapje vitello tonnato bekijken we de wijnvoorstellen van de jongedame met als start de volle Zuid-Afrikaanse Longride (Chenin Blanc – € 8). Als voorgerecht verkozen we rundscanneloni, gevuld met sneeuwkrab, mierikswortel en crunchy chorizo boven gemarineerde zalm. De frisse combinatie van rauw rund met krab werkt; de komkommer, waterkers en mierikswortel versterken. Alleen de chorizo komt niet echt naar voor.

Tijd voor de volgende wijn: ik blijf bij wit met een iets lichtere Montrose (€ 6,50), een Chardonnay van de Côtes de Thongue. Daar verschijnt mijn mooie meid – het blijft een leuke visnaam – met asperges, karnemelk, dooierzwam en lardo (plus € 8). Op het bord ligt een stevig stuk perfect gegaarde vis met dunne plakjes Italiaans rugspek. In aparte kommetjes komen karnemelkstampers met zeekraal en de groentjes: witte asperge, broccoli en dooierzwam. Ik geniet en ook de overkant doet mee met lamsbiefstuk en –merguez.

Om af te ronden gaat mijn vriend voor West-Vlaamse kazen (plus € 5) en een glas Madeira (€ 7). Ik hou het bij chocolade, pompelmoes, bergamot. Wat mij betreft de minste gang van de avond, al schrijf ik dat eerder toe aan mijn persoonlijke smaak dan aan een slechte uitvoering.

Chef Dave Debal en gastvrouw Katja Berus maken doorheen de ganse avond indruk met de uitstekende Villared keuken en dito bediening.

Een reactie achterlaten