Small & Tall

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

’t Sluizeken wordt steeds meer een hotspot voor fans van gezellig eten en drinken: Simon Says, Villa Bardon, Uncle Babe’s Burger Bar en nu ook Small & Tall.

We trekken onze woensdagse lunch op gang met een glas prosecco Trevisso (€ 5,50). Daar lust ik wel een hapje bij, Small & Tall zet immers op aperoplankjes, dips, … Eerst worden deze niet bij de lunch geserveerd; uiteindelijk blijken dips toch te lukken. Oef! Doe ons maar een trio (€ 7): artisjok & groene olijven, gegrilde paprika & feta, zongedroogde tomaat & parmezaan.

’s Middags bestaat het weekmenu uit twee boterhammen (kalkoenfilet of mozzarellasalade) en een dagschotel. Verder kun je ook steeds een al dan niet vegetarische pasta krijgen. Wij bestellen de dagschotel: homemade linzenburger met potato wedges (€ 11,50). Nogal wat mensen lopen binnen voor (Take Eat Easy) takeaway met als gevolg dat alle burgers om 12u30 uitverkocht blijken. Ze beloven er bij te maken, al zal dat wel even duren… Graag, want ik ben niet in een boterhammenbui. Tijdens het wachten werpen we ons op de smaakvolle homemade dips.

Intussen checken we de wijnkaart: ik kies de witte Waltner uit de Oostenrijkse Wagram (€ 4), hij de rode Liverna uit de Franse Languedoc (€ 4). De wijntjes worden eerst vergeten, maar verschijnen – na een tip van een opmerkzame vriend des huizes – alsnog. Beide wijntjes bevallen, evenals de burger. Voor ons staat een stevig bruin broodje met spread van rode biet, scheuten, verkruimelde geitenkaas en in de hoofdrol een erg geslaagde linzenburger. Het gezelschap bestaat uit gebakken aardappelpartjes, rucola, kerstomaatjes en mayonaise. Allemaal huisgemaakt en ik besef dat de keuzes daardoor beperkt blijven. Alleen vind ik het persoonlijk té beperkt. Moeilijke eters kunnen dus best even vooraf hun Facebookpagina raadplegen.

We rekenen af aan de toog en besluiten dat we nogmaals terugkeren op een ander moment van de dag, want ik zie mij wel al zitten op hun terras met relaxte drankjes en hapjes.

Een reactie achterlaten