Kamakura

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Op een woensdag zakken we af naar Deinze voor een primeur: de Nepalees Om Sharma opende met Kamakura het eerste sushirestaurant in de stad.

We arriveren als eerste klanten van de avond en iedereen schiet in actie: de dienster vraagt meteen of we cava van het huis willen – om de opening te vieren. Graag! Het blijkt geen brut te zijn, dus knappen we wat af op die zoete bubbels. Als hapje bestellen we intussen gyoza (€ 8) en yakitori mix (€ 8,50). De bediening mag je op z’n zachtst gezegd ‘speciaal’ noemen. De jongedame lijkt wat onwennig: ze komt ons eerst een kookboek en daarna een folder voor het afhaalmenu brengen ‘om het wachten wat te verzachten. Praten we te weinig of is dit een waarschuwing?

Ondertussen lopen er nog twee tafels vol, dus de aandacht van de serveerster wordt – gelukkig – wat gespreid. Na een behoorlijke poos verschijnen de voorgerechten. Lang wachten kan twee dingen betekenen: zowel laten ontdooien als à la minute bereiden kosten tijd. Bij beide hapjes liggen verse groenten, dat kan de andere ondermaatse ingrediënten echter niet maskeren.

Op de menukaart staan tevens breder Aziatische gerechten: wok met  noedels, pad thai, curry’s. Wij zijn bij Kamakura voor sushi en daar houden we ons ook aan. Ik verkies doorgaans om geen boot te bestellen, want dan kan je gerichter en persoonlijker selecteren… Qua drankjes lust ik wel een pint (€ 2,50), mijn vriend vraagt rode wijn (€ 4,20).

Opnieuw wat wachten later komen de vijf sushirollen. De vreemde crazy chicken (€ 8,50) bevestigt mijn vermoeden: sushi met kip werkt niet voor mij. De tonijn bij de crazy tuna (€ 7,50) kleurt te donker, de zalm bij de spicy salmon (€ 5,50) onnatuurlijk roze. In mijn hoofd knettert het, want ik wil niet nadenken over de versheid van de vis… Ik blokkeer en we vragen om af te rekenen nog voor onze borden leeg zijn.

Eén boodschap aan de uitbater: krik dringend de kwaliteit over de ganse lijn op als je wil vermijden dat de Deinzenaars naar Gent blijven rijden voor sushi…

Een reactie achterlaten