Crème brulée research

Besten,

Sofie Verhalle (@lamazone) en ik vragen ons iets af…

Zo zaten we afgelopen vrijdagmiddag in A Food Affair en bestelde bovengenoemde dame een crème brulée bij wijze van dessert. Of hij warm is, vraag ik. Hoe bedoel je?

Wel, in mijn jeugdherinnering at ik crème brulée op restaurant die door en door warm was – uiteraard eveneens met het door middel van een lepel kapot te kloppen suikerlaagje. Tegenwoordig serveert men crème brulée lauw of koud, enkel wat warmer geworden door die gasbrander. En precies om die reden pas ik heden ten dage voor dit nagerecht.

Of heb ik het verkeerd voor? Neemt mijn geheugen een loopje met de realiteit?

Tell us!

Groet van Elise

3 thoughts on “Crème brulée research

  1. Voor zover ik weet, moet een creme brulee over een tijdsspanne van 2 of 3 dagen gemaakt worden: Het maken van de “pudding” (met bakken in de oven), snachts laten stijven in de koelkast, en dan serveren met de gebakken suikerlaag. Dus een koude creme brulee is in principe correct (again, voor zover ik weet).
    Maar ik eet het ook liever warm ;)

  2. Traditioneel moet het koud of maximum lauwwarm geserveerd worden. Maar eet het gerust warm als ge dat lekkerder vindt! :)

  3. Nodig mij uit als je u thuis aan crème brulée waagt. Mijn favoriete dessert!

Comments are closed.