Liesa Van der Aa

Men had mij gewaarschuwd en het klopt: Liesa Van der Aa is een straffe madam. En met straf bedoel ik hier niet bang om te experimenteren, vol overgave, ongedwongen, doch met een zekere sérieux.

Wat doet ze dan precies? Wel, Liesa zingt, speelt viool en bedient een tiental voetpedalen om zo stukjes muziek of zang op te nemen en daarna terug af te spelen… Verder laat ze zich begeleiden door een 17-koppig gemengd koor (voor het eerst tijdens het door ons bijgewoonde concert in het Concertgebouw Brugge) en enkele – wellicht haar vaste – muzikanten (ondermeer Pieter-Jan De Smet).

Liesa VDA

Mijn meneer en ik genieten. Als logisch gevolg kopen we haar cd ‘Troops’, laten die signeren en sluiten af met een drankje in de bar van het Concertgebouw. Waarvoor ik nog even een aantal dikke duimen wil opsteken. Wat. Een. Gebouw.

Concertgebouw