Kip à l’Asiatique

Mijn moeder bezorgt mij altijd kippen van een dorpsbewoner die ze zelf kweekt. Kipjes met een grote K dus. Ik forceer mezelf af en toe om er iets anders mee te doen dan vol-au-vent maken (desalniettemin verdomd lekker) of in de oven à la Jamie Oliver bakken. Dus plande ik voor een vriendenbezoekje om het op z’n Aziatisch aan te pakken.

De dag voordien ontdooide ik de kip om die vervolgens te koken in een ruime hoeveelheid water. Qua smaakmakers voegde ik een wortel, enkele selderstengels en een ajuin geprikt met kruidnagel toe. Anderhalf uur later zette ik het vuur uit.

En dan om van die gekookte kip een Aziatisch stoofpotje te maken…

Ingrediënten

 • 1 gekookte kip
 • 1,5 l kippenbouillon
 • 1 bakje peultjes
 • 2 wortelen
 • 1 rode paprika
 • 1 bakje shimejis (Aziatische paddenstoelen, verkrijgbaar bij Delhaize)
 • 1 blikje kokosmelk
 • 2 cm gember
 • 2 rode pepertjes
 • Thaise basilicum
 • koriander
 • zwarte peper
 • arachideolie
 • 250 gr basmatirijst

Bereidingswijze

 • Maak het vlees los van de karkas van de kip
 • Snijd de paprika en de wortelen in lange reepjes
 • Stoof ze samen met de peultjes aan in arachideolie
 • Voeg de fijngesneden gember en de rode pepertjes toe
 • Overgiet met de helft van de kippenbouillon
 • Voeg na 10 minuten de kip en de rest van de kippenbouillon toe
 • Roer hier tenslotte de paddenstoelen, de Thaise basilicum en de kokosmelk door
 • Kook ondertussen de basmatirijst
 • Werk het stoofpotje af met zwarte peper
 • Dien op met de rijst en wat verse kruiden (Thaise basilicum en koriander)

Mijn excuses voor de vage foto…
Probeer het recept toch maar eens uit en laat mij weten als je zelf een beter beeld hebt! ;)