Chili con carne, een knaller

Lang geleden dat ik nog eens een recept postte. Ik heb al wel vaker chili con carne bekokstoofd. De ene keer vind ik die al beter geslaagd dan de andere. Vanavond knalde de chili con carne echter echt van mijn bord. Dit moet ik delen.

Eerst en vooral even plaatsen dat ik het succes graag wil toeschrijven aan mijn nog behoorlijk nieuwe Le Creuset stoofpot. Alles wat ik er totnogtoe in klaarmaakte (varkenshaasje, bolognaisesaus, rosbief en nu dus chili con carne) smaakte net dat tikkeltje – of behoorlijk wat tikkeltjes – beter. Maar dat kan ook in mijn koppeke zitten…

Chili con carne

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gr varkensgehakt
1 ajuin
1 rode paprika
1 chilipeper
2 blikken tomatenstukjes
1 blik kidneybonen
1/2 blikje maïs
4 el zure room
6 taco’s
1 avocado
verse koriander
geraspte cheddar
komijn
kaneel
kurkuma
gerookt paprikapoeder
cayennepeper
tabasco
peper & zout
olijfolie

Bereidingswijze

  • Snij de ajuin, de rode paprika en de chilipeper fijn
  • Fruit de ajuin in wat olijfolie en voeg het gehakt toe
  • Meng hier vervolgens de chilipeper en de rode paprika onder
  • Kruid af met komijn, kaneel, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout en tabasco
  • Laat een 5tal minuten sudderen
  • Giet hierbij de blikken tomaat en laat nog 20 minuten verder stoven
  • Voeg voor de laatste 5 minuten de kidneybonen en de mais toe
  • Leg de taco’s voor een paar minuten in een voorverwarmde oven van 200° C
  • Proef en kruid indien nodig nog wat extra
  • Schep de chili con carne in een diep bord en presenteer met de geraspte cheddar, de zure room, de verse koriander, de versneden avocado en de taco’s

De chili con carne smaakt duivels pittig.
De zure room, de avocado en de taco compenseren.
Zotjes lekker! Loco!