OHNE

We moeten het durven toegeven: Duits klinkt altijd een tikkeltje geil. Maar in the end betekent OHNE simpelweg ‘zonder’: zonder verpakking, op en top ecologisch en duurzaam dus. Natuurlijk onverpakt!

Ze zijn een paar maanden open in de Gentse Steendam en bij het binnenwandelen op een bloedhete namiddag neem ik even de tijd om te bekijken wat ze er allemaal aanbieden in die buizen of bidons. Ik zie cornflakes, granen, pasta, noten, zaden, olijfolie, andere olie, azijn, zeep, …

GVT7482-800x518

Foto: newplacestobe.com

Uiteindelijk zijn we hier maar voor één ding: de granola van Wees Gegroet Granola, meer bepaald de Vintage Babe met in het bijzonder heel veel noten en zaden. We kopen een pot van Le Parfait en vullen die met 700 grammen van ons favoriete ontbijt.

2015-07-04 18.19.24

Tevreden en met het voornemen om hier vaker te komen, wandelen we de Steendam uit. Een nobel en tegelijk zo ongelofelijk logisch initiatief!

Zonder. Ohne. Without. Sans.

Ik ben mee in het verhaal. Ik had mijn Tupperware doos in mijn handtas zitten, maar die bokaal van Le Parfait lachte o zo mooi in mijn gezicht…