Joost Arijs

Geen zoetemondje, geen dessertmadam. Dus wat doe ik steevast als ik mijn eetgasten toch nog wat na het hoofdgerecht wil aanbieden? Iets met aardbeien (gecombineerd met ijs of balsamico, suiker en munt) of een taartje! Dat taartje bak ik uiteraard niet zelf… Neen, bakken is niet aan mij besteed. Daarvoor ga ik langs bij zij aan wie het wel besteed is. Bijvoorbeeld Julie’s House of zoals afgelopen weekend Joost Arijs.

Deze jongeheer werkte nog in de keuken van Peter Goossens en houdt sinds iets meer dan een jaar een patisseriezaak open in de Gentse Vlaanderenstraat. Ik liep zaterdagnamiddag binnen en kocht 3 individuele taartjes…

  • citroen (zanddeeg, citroencrème, meringue à l’italienne – € 3,25)
  • java (melk- en fondant chocolademousse, chocolade-amandelbiscuit – € 3,65)
  • abrikoos (madagascar chocolademousse, compôte van abrikoos met rozemarijn, coulis van bosaardbeien, chocoladebiscuit, crumble van amandelen – € 3,65)
Nog even meegeven dat de foto’s niet van de individualistjes, maar van de versies voor meerdere magen zijn. Bijzonder lekker overigens! Ik proefde wel enkel mijn abrikoos, al hoorde ik bij de disgenoten ook absoluut geen klachten. Een tikkeltje jammer verder dat ik de door mij gevraagde macarons niet gekregen – en gelukkig ook niet betaald – heb. Bij een volgend bezoekje kijk ik daar extra streng op toe.