Ik ren (10km in Gent), dus ik ben

Ik heb het eventjes gecontroleerd. Op 01/07/2010 heb ik voor het eerst over mijn loopervaringen geschreven. Misschien sprak ik het toen niet zo volmondig uit, maar mijn doel was destijds al om 10km te lopen. Start to run and beyond… En vandaag, vandaag was – na meerdere maanden trainen – de dag van de waarheid.

Na het startschot van Daniël Termont verliepen de eerste kilometers vlotjes. De rest van het parcours helaas iets moeizamer… Maar tegen alle verwachtingen in klopt het cliché dat wedstrijdtijden doorgaans pakken beter zijn dan trainingstijden. Niet zonder enige voldoening kan ik dan ook zeggen dat mijn buurmeisje Anne en ik de 10km – die overigens 10,66km bleken te zijn – afgerond hebben in 68min27sec.

Zo spreekt het LED scherm – gevoed door die chip bevestigd aan mijn veter…

Mijn Endomondo tracking app geeft een ietwat postiever gekleurde tijd aan, maar 17 seconden maken uiteraard een mensenleven niet.

http://www.endomondo.com/workouts/hBGZ1h6ltfs

Alle verslaggeving op een stokje: een kleine randbemerking over de betrouwbaarheid van Endomondo lijkt mij hier toch wel gepast. Het flatteert uiteraard dat deze app mij gelijkstelt aan Jezus, maar om over water te lopen zal ik hoogstwaarschijnlijk nog wat extra support van de apostelen nodig hebben… ;-)

Wat betreft die doelen stellen – en bijstellen…
Tot op de 10 miles! Zo onder de Kennedytunnel lopen lijkt mij wel wat.