Varg Veum

Na mijn liefde bloggewijs geuit te hebben voor The KillingBorgen en The Bridge, verdient Varg Veum minstens een evenwaardige behandeling. Hij mag niet in het rijtje van Scandinavisch goud ontbreken. Net zoals Kurt Wallander bestond Varg Veum eerst in boekvorm (meervoudig zelfs) – Kurt die van de Zweedse auteur Henning Mankell, Varg die van de Noor Gunnar Staalesen.

Varg Veum is een privédetective die in Bergen zaak na zaak oplost al pingpongend met de politie. Elke aflevering neemt zowaar de lengte van een langspeelfilm aan, wat resulteert in integraal meegezogen worden in de lotgevallen van sexy Varg.

De eerste twee seizoenen verslond ik gedeeltelijk op Canvas, gedeeltelijk op DVD (een actie van De Morgen). Afgelopen zaterdag startte op Canvas het derde seizoen.

Absolutt se!