Van het kastje naar de…

Binnen een aantal weken word ik geopereerd door een robot. Rather creapy!

Maar wat mij nog meer zorgen baart, is dat op deze godverdomse bol niemand in staat lijkt om te antwoorden op de vraag of alle kosten voor de operatie terugbetaald zullen worden door mijn hospitalisatieverzekering (DKV via werkgever).

Specialist: ‘Geen probleem! Alle kosten worden terugbetaald.’
Personeelsdienst:
‘Uiteraard worden alle kosten terugbetaald.’
Chirurg: ‘Pas op, je zult wel nog ongeveer € 1.000 uit eigen zak moeten opleggen.’
DKV helpdesk persoon 1: ‘Robotchirurgie? Daarvoor moet je een medisch dossier indienen. Onze arts beoordeelt dan of er al dan niet terugbetaald wordt.’ (op een toontje van ‘Dat je dat niet weet, stom wicht! Dat behoort toch tot iemands algemene kennis!’)
DKV helpdesk persoon 2: ‘Geen zorgen maken. Operaties worden altijd terugbetaald’.
DKV helpdesk persoon 3: ‘Robotchirurgie? Daarvoor moet je een medisch dossier indienen. Onze arts beoordeelt dan of er al dan niet terugbetaald wordt. En ik weet ook niet waarom mijn collega het anders zegt, want ik ben mijn collega niet.’ (op een toontje van ‘Dat je dat niet weet, stom wicht! Dat behoort toch tot iemands algemene kennis!’)
Opnieuw specialist: ‘Maar dat is toch helemaal niet aan jou om een medisch dossier op te sturen! Jouw hospitalisatieverzekering betaalt normaal gesproken alles terug. En als ze niet akkoord zijn, dan is het aan hen om hierover een medisch dossier op te vragen. Zo zitten verzekeringen nu eenmaal in elkaar.’

Diepe zucht! Ik krijg er een punthoofd van. Na geconcentreerd speuren op www.dkv.be en ettelijke telefoontjes ben ik nog steeds niet wijzer geworden. Een simpele ‘ja’ of ‘neen’ – op papier wel, want een mens zou voor minder aan het twijfelen slaan. Meer vraag ik niet…

•••

UPDATE
Na nogmaals een interventie van de personeelsdienst is de kogel door de kerk…
DKV heeft per e-mail bevestigd dat mijn operatie volledig terugbetaald wordt.
Vreugdedansje!

2 thoughts on “Van het kastje naar de…

Comments are closed.