The Bridge – Bron | Broen

Een helaas ex-collega vertelde mij op een feestje over een nieuwe Scandinavische topreeks: The Bridge, oftewel Bron | Broen – klaarblijkelijk Deens en Zweeds (of omgekeerd) voor brug. Instant flapperende oren, want series uit het noorden bekoren mij doorgaans in de felst mogelijke mate – denk aan The Killing.

The Bridge is een prestigieuze samenwerking tussen Denemarken en Zweden. Waarom maken wij Vlamingen overigens geen fictie samen met de Nederlanders? Dat lijkt mij wel wat: Hannah Maes meets Eva van Dongen.

Het verhaal vangt aan op de brug die de beide landen verbindt: precies op de grens ligt een lijk. De Zweedse Saga Noren en de Deen Martin Rohde worden op de zaak gezet. Een thriller ontrolt zich doorheen 10 afleveringen, die ik op een aantal dagen uitkeek.

Sommigen zullen poneren dat The Bridge niet het niveau haalt van (het eerste seizoen van) The Killing. Ikzelf ben instant fan, zelfs – of misschien in het bijzonder – van de lichtjes gestoorde doch briljante Saga.

Geen spijt dat ik speciaal voor deze serie een PRIME-abonnement aanging!