The Killing

Policiers staan behoorlijk bovenaan in mijn lijstje van favoriete schermvullingen. Van Vlaamse makelijen als Witse en Code 37 over Baantjer en Van Spijk van onze taalburen tot veel verder van huis gemaakte series als CSI in al z’n maten en vormen, Henning Mankel’s Kurt Wallander, Millennium en sinds kort (kort = in dit geval welgeteld 14 weken) The Killing!

Een opvallende constante doorheen mijn buitenlandse policierliefde is dus het Scandinavische element (op Twitter door mezelf afgekort als #scandicrimi). Ik kan niet echt de vinger leggen op het waarom van mijn voorliefde. Maar ik vermoed dat het iets te maken heeft met de fascinerende taal in the first place. Daarnaast gaat het vooral om de sfeer. Een soort koelheid, een soort bikkelhardheid. Maar om de één of andere reden sluipt deze Scandinavische crimireeks meteen under my skin.

Nog 6 afleveringen van het 1ste jaargang op Canvas te gaan…
Dringend afvoeren, die feestvrijdagen!

2 thoughts on “The Killing

  1. Stom dat ze een week overslaan hé! Wij zaten er ook op te wachten :). ‘k Vind The Killing heel goed gemaakt, maar het begint wat lang te duren vind ik. Er zijn nu al een hoop afleveringen geweest waarin eigenlijk niks gebeurd en ik begin al die plotwendingen wat beu te worden…

  2. Stom dat ze een week overslaan hé! Wij zaten er ook op te wachten :). ‘k Vind The Killing heel goed gemaakt, maar het begint wat lang te duren vind ik. Er zijn nu al een hoop afleveringen geweest waarin eigenlijk niks gebeurd en ik begin al die plotwendingen wat beu te worden…

Comments are closed.