Spiegelei to the rescue!

Geen Wereldeierdag vandaag, dat was afgelopen vrijdag… En toch wil ik nog een paar woorden over dat wonderlijke ding des kippen placeren. Feitelijk getriggerd door een opmerking van Lies Lefever gisteren op Instagram. Ik citeer: “gij eet precies dikwijls iets met een spiegelei over! :-)”. True!

Een spiegelei – of een paardenoog, mooi woord overigens – is namelijk een mult-inzetbare bron van proteïnen, eentje die de meest mensen quasi altijd in huis hebben.

Zin in een slaatje, maar je hebt geen kip, scampi, spekjes, gekookte zalm om het ding dat element te geven dat doorgaans de naam van het slaatje bepaalt? Geen vlees, vis of veggieburgers in de koelkast liggen als hoofdbestanddeel van een warme maaltijd? Spiegelei to the rescue!

Weet je wat mijn favoriete foodparing met spiegelei is?

  • avocado
  • zoete aardappel en linzen
  • sojascheuten

Uitproberen die handel!