Boxy | Fine Foods – Lunch (gesloten)

Een aantal weken geleden shopte ik voor het eerst bij Boxy | Fine Foods met als buit flesjes ginger beer van Fentiman’s. Vandaag maakte ik werk van mijn mentale nota ‘to test during lunch break!’. Tegen 12u30 stap ik er binnen en word wederom meteen naar het traiteuraanbod gezogen. Wat het zal worden, kon ik in principe op voorhand inspecteren op de website bij de ‘daily specials’. Wegens een impulsieve bui moet ik mijn keuze nog à la minute maken terwijl ik voor de koeltoog sta.

2013-10-08 12.43.12 HDR

Na even twijfelen vraag ik om een bordje te vullen met

  • tahinsalade met bonenmengeling, selder en amandel (€ 3 / 100 gr)
  • spruitjes met cantharellen en kiemenmengeling (€ 3,2 / 100 gr)
  • scampi in sojasesam (€ 3,6 / 100 gr)

Daarbij haal ik uit de andere koeltoog met drank en desserts nog een flesje ginger beer, terwijl de dame probeert om mijn bord te vullen en af te wegen. Dat blijkt uiteindelijk geen zo’n eenvoudige opgave, maar ik heb geen haast en er staat verder niemand in de zaak om haar op te jagen… Intussen zit ik aan één van de vier ronde tafeltjes.

Bij Boxy | Fine Foods is werkelijk alles even oogstrelend: het interieur, de spullen en de gerechten. Eten met zo’n gouden bestek deed ik eerder nog niet. Ook het bord is de moeite waard: wanneer ik (na het leeggegeten te hebben) omdraai, vind ik echter geen merk terug. En tenslotte tevens mijn complimenten voor het waterglas: zo’n modern laag en breed ding met paarse bodem.

2013-10-08 12.28.57

Mijn bord komt op tafel en hoewel de foto er misschien een beetje messy uitziet, vult een bijna uitwendig waarneembare vrolijkheid mijn hart – iets wat ik wel vaker voorheb in het aanschijn van erg lekker eten. De definitie van een foodie?

2013-10-08 12.32.23

De tahinsalade (€ 5,16) valt bij mij erg in de smaak: ik hou best wel van bonen. En deze combinatie van kidney- en tuinbonen met een fluweelachtig accent werkt zeker en vast met de tahinsaus. De rauwe selder, witte rozijntjes, reepjes wortel en tot slot eetbare bloemen werken het geheel af! De mini-spruitjes met cantharellen en verschillende kiemen (€ 3,71) doen het minstens even goed. Enige kleine opmerking is dat de spruiten wat mij betreft iets te beetgaar zijn. En dan zet ik de puntjes op deze lunch door nog drie scampi met soja en sesam (€ 1,94) toe te voegen. Sojasaus, zwarte sesam en lenteuitjes zijn binnen mijn smaakpallet absolute winners.

Ik ben een tevreden en voldane vrouw. Al zou het uiteraard nog iets aangenamer zijn om niet de enige klant te zijn… Mijn vrees voor een uit de span swingende rekening blijkt overigens gigantisch mee te vallen: ik betaal € 12,26, het drankje inclusief. De dame vertelt mij tot slot dat ze in de toekomst ook de warm te eten gerechten zullen opwarmen over de middag. Meteen geef ik aan dat dat voor mij absoluut niet hoeft. Ooit schreef ik een blogpost Mijn restaurant met als ene foodconcept ‘I like it cold’, een eetadres waar alles koud / op kamertemperatuur geserveerd wordt. En daar blijf ik nog steeds van overtuigd… Niets dat tussen hun traiteuraanbod staat (zij het stoofvlees, Indische kipcurry, puree of sint-jacobsvruchten), zou ik onopgewarmd weigeren.

Met de laatste aflevering van Albert II nog in mijn achterhoofd bedenk ik dat ik als koningin of prinses (niet dat dat een ambitie is) elke dag zo zou willen eten. Evenmin als popster ambieer ik een carrière, al zou ik dit type voedsel absoluut op mijn rider zetten.

I do love Boxy.

2 thoughts on “Boxy | Fine Foods – Lunch (gesloten)

Een reactie achterlaten