Stock Delivery

Wanneer een vriendin via Messenger meedeelt dat ze die avond Stock Delivery eten en vraagt of ik dat ken, ga ik meteen op onderzoek uit… Het blijkt een vrij nieuw concept te zijn van aan huis geleverde bouillons met bijgerechten.

Spannend! Dat wil ik ook!

De dame achter de bouillons heet Virginie Popelier, ze maakt alles zelf en levert dus aan huis vanaf drie porties aan € 10 per stuk. Omdat het mij niet geheel duidelijk is hoe besteld kan worden, stuur ik een berichtje via Messenger. En dan blijkt dat dat de manier is… Ik geraak op donderdag tegen de avond in conversatie en kan de volgende dag mijn bestelling al thuisgeleverd krijgen in Mariakerke. Fijn! Dan zetten we het weekend op een gemakkelijke (en hopelijk smakelijke) manier in.

Het leveruur schuift een beetje, maar dat maakt voor mij niet zoveel uit – gezien ik momenteel van mijn laatste dagen bevallingsrust geniet. Er wordt mij trouwens ook gevraagd of ik de levering graag warm (in haar blijkbaar bekende thermossen) of koud (in bokalen) wil. Omdat de levering ’s middags gepland staat en de consumptie ’s avonds, mag dat gerust in bokalen zijn voor ons.

Bij levering blijkt er een kleine vergissing gebeurd te zijn: we krijgen twee bijgerechten voor de bouillon met kip en eentje voor de bouillon van tomaat en rund, maar het moet helaas omgekeerd zijn. Even is er verwarring, een paar uur later staat er echter een extra potje rundbijgerecht voor deur (wegens op dat moment niet thuis).

Uiteraard piep ik al even in de potjes en de inhoud bevalt me. Het is nu al duidelijk dat in die kleine potjes heel wat smaken op elkaar gestapeld zitten. Wanneer is het etenstijd?

We besluiten om het rundgerecht als avondmaal te eten en de volgende dag de kip te delen als lunch. Virginie raadt aan om het bijgerecht op te warmen in de oven met alvast een beetje bouillon. En daarna warm je de bouillon op in een kommetje op het vuur en overgiet je eens klaar om te eten rijkelijk…

Het bijgerecht dat past bij de bouillon van tomaat en rund bestaat uit penne, rundsvlees (iets tussen stoof- en soepvlees), kerstomaatjes, groene asperges, salsa van tomaat, mascarpone, parmezaan en peterselie. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet dat er zoveel smaak uit zo’n klein potje zou komen! En we zijn méér dan voldaan… Er verdwijnt zelfs nog een restje bouillon in de ijskast.

De volgende middag komt de kip aan de beurt, daarvan delen we een portie. In het potje zit fijne spaghetti, kip, erwtjes, wortelen, wederom een soort tomatensalsa, pindanoten en koriander. Ik vul zelf nog aan met wat extra koriander.

Ideaal als lichte lunch… Eerlijk is eerlijk, ik zou deze gerechten hoogstwaarschijnlijk ook zelf kunnen bereiden. De grote plus van Stock Delivery is echter dat het gewoon veel tijd kost om zo’n bouillon te trekken en al die verschillende ingrediënten bij elkaar te sprokkelen voor het bijgerecht. Het rundsvlees garen bijvoorbeeld, de salsa maken, … Voor € 10 per portie kun je met andere woorden niet sukkelen, zoals ze in West-Vlaanderen zeggen.

Hoewel wij onze bestelling koud in bokalen kregen, ben ik toch getriggerd om die thermossen wat verder te besnuffelen. Want ik herken het probleem: soep als lunch is gezond en lekker, desalniettemin altijd net onvoldoende vullend of spannend. Een manier om soep en bijgerecht handig te vervoeren, lijkt me een topidee. Ze verkopen ze volgens mijn vriendin bij Supra Bazar (in Lovendegem).

De volgende dag worden de bokalen en de potjes terug opgehaald. Ik mag ze – zoals je vroeger bij de melkboer deed – in de plastieken bak van bij de levering gewoon aan de voordeur zetten. Handig.

Tot slot nog even melden dat ik op de Facebook van Stock Delivery merk dat er ook een plek is waar je de bouillons kunt gaan eten, alleen is het mij opnieuw niet geheel duidelijk waar en hoe en wanneer en zo voort. Anyway, mocht ik het ooit willen testen, dan stel ik de vraag wel via Messenger… ;-)

Veel succes, Virginie!