Goodreads 2014 reading challenge

Melanie postte zonet een blog over haar leesplannen voor 2014. Meteen een prikkel om zelf even achterom te kijken naar mijn boekenconsumptie in 2013 en ook op dit jaar een doelgetal te prikken onder de vorm van de Goodreads 2014 reading challenge.

Screen Shot 2014-01-01 at 22.26.56

In 2013 volbracht Melanie haar missie. Ik helaas niet. Mijn doel hield – vrij straightforward – in om 24 boeken te lezen, twee per maand dus. Ik ben gestrand op 23 – en eigenlijk zou je dan nog kunnen zeggen dat de graphic novels Habibi en Blanckets een beetje zeuren zijn.

Als ik dan even graaf in welke boeken de spelbrekers waren, dan kom ik vooral uit bij ‘Congo’ van David Van Reybrouck, ‘Steve Jobs, de biografie’ van Walter Isaacson en ‘De asielzoeker’ van Arnon Grunberg. Over deze drie boeken deed ik telkens minstens een volle maand tot zelfs twee maanden.

Tijdens mijn eindejaarsverlof wou ik er eerst nog op de valreep ‘Wij en ik’ van Saskia De Coster doormalen, maar dat vond ik dan ineens dwangneurotisch doelen- en lijstjesgedrag en bijgevolg verwerpelijk. Ik maak er dus mijn eerste van 2014 van.

En wat brengt 2014? Geen grootse ambities. Ik wil opnieuw proberen om voor twee boeken per maand te gaan. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik alle boeken uitlees, dat meerdere boeken tegelijk lezen niets voor mij is en dat ik het niet begrepen heb op gitzwarte verhaalsferen. Laat ik daar mijn lessen uit trekken en de juiste 24 selecteren.

Of misschien af en toe iets lezen in een andere taal dan het Nederlands? Hoewel dat voor iemand die zelf van schrijven in de moedertaal houdt geen evidentie is. Want gekoesterde boeken hangen bij mij aaneen van de zinnen die ik zelf had willen schrijven. En ik schrijf nu eenmaal in het Nederlands… We zullen zien.

2 thoughts on “Goodreads 2014 reading challenge

Comments are closed.