Alsof het voorbij is

Een boek van Julian Barnes

Een relatief dun boekje van een 150tal bladzijden hoeft daarom geen klein verhaal te zijn… Julian Barnes vertelt erg ingetogen over Tony Webster die naar het einde van zijn leven toe gedwongen wordt om achterom te kijken.

Alsof het voorbij is

Je weet dat er ergens een groot mysterie toegedekt blijft. Je leest dat hij moeite moet doen om het verhaal chronologisch op te bouwen, waarbij de intermenselijke spanning aanvoelt alsof je er middenin staat. En toch slaagt Julian Barnes erin om mij op het eind met de uiteindelijke – niet opgeklopte – ontknoping te verrassen!

Gewoon een fijn tussendoortje, inclusief een paar doordenkers.

‘Alsof het voorbij is’ holderdebol.comder kopen?

 

2 thoughts on “Alsof het voorbij is

  1. Mooi samengevat. In het boek spelen ook herinneringen grote rol in Antony’s leven. Het wordt hem vooral duidelijk hoe ze hem in de maling nemen … “De herinnering zeeft alles op wonderbaarlijke wijze”, schrijft Sandor Marai terecht in Gloed.
    Alsof het voorbij is heb ik ook heel graag gelezen! Misschien interesseert het je om mijn mening over het boek te lezen: http://iboek.weebly.com/blog/alsof-het-voorbij-is-julian-barnes
    Groetjes
    Dirk

Comments are closed.