Albert Heijn Gent, over kruidnoten en kroketten

Intussen zeg ik al meer dan een jaar dat ik eens bij Red Market, het discount concept van Delhaize, wil passeren. Het moet er nog steeds van komen. Bij de opening van Albert Heijn in de Ghelamco Arena doe ik dus niet van uit- of afstel. En zo geschiedde vandaag op hun tweede dag tijdens mijn middagpauze, want de Albert Heijn Gent is niet zo gek ver van de iMinds kantoren gevestigd.

Ik kwam voor het eerst op de site voor mijn Jupiler League ontmaagding: een eersteklasser KAA Gent tegen KRC Genk. Waar is trouwens de tijd dat dat gewoon AA Gent en Racing Genk waren? Blijkbaar is het allemaal iets koninklijker tegenwoordig. Soit, veel indrukken daar op één avond… Een indrukwekkend stadion om te beginnen en dan dringt vanzelfsprekend de vraag op wat er met al die onbenutte ruimte gebeurt. Er is al Restaurant Horseele – iets waar mijn foodie oren automatisch van gaan wapperen, maar tevens kantoorruimte en nu ook de eerste Albert Heijn in Gent.

Wij Belgen doen wel vaker ietwat lacherig over de Nederlandse eetcultuur. Na enkele uitstapjes naar Amsterdam weet ik echter een paar elementen die mij bijzonder bekoren: een échte Hollandse kroket bijvoorbeeld, of de koloniale roots in de Indonesische keuken. Rond de Michelinuitreiking zie je overigens steevast artikels in de pers die Belgsiche en Nederlandse sterren vergelijken, met als conclusie dat onze noorderburen van inhaalmanoeuvre doen. Ik trek dan ook mét enige verwachtingen richting Ghelamco.

2013-10-21 12.20.17 HDR

Even meegeven wat ik op de kassaband gelegd heb…

  • 6 stuks kalfskroketten van Van Dobben (de betere kroket, naast Holtkamp)
  • pittig gekruide tofustukjes van het Albert Heijn huismerk
  • kruidnoten met witte chocolade en yoghurtsmaak

2013-10-21 12.31.08 HDR-1

Het laatste artikel heb ik deze namiddag alvast bijna op m’n eentje naar binnen gewerkt… Kruidnoten – iets op en top Nederlands in de Sinterklaasperiode – vind ik sowieso lekker. Als die dan nog eens gecombineerd worden met twee smaken waar ik evenzeer een zwak voor heb, vergeet ik even dat ik nog steeds op dieet ben!

En wat valt er mij verder nog op?

  • Er is best nog wat werk in en rond de Ghelamco Arena. Bij het binnengaan van de Albert Heijn merk ik dat de ramen langs de binnenkant niet gepoetst zijn. Het geeft een snel-snel-snel en werfachtige indruk. Ook de parking en zo meer kunnen nog wel wat bouwvakkershanden gebruiken…
  • Waar ik een beetje op hoopte, blijk bewaarheid: andere producten in de exotische rekken. Koloniaal kloppend vooral zaken die gebruikt worden in de Indonesische keuken met ietwat herkenbare woorddelen als oelek of manis.
  • Vooral bij de bereide slaatjes (bijvoorbeeld voor de lunch – met kip, garnaal of Grieks) valt mij de lage prijs op. Voor € 3,00 vind je echt geen alternatief in Delhaize.
  • Het assortiment schuwt duidelijk de Nederlandse roots niet! Zoals reeds aangehaald vind je er kroketten, kruidnoten en Indonesisch lekkers. Gezien de tent zaterdag zo goed als uitverkocht was, blijkt dat er wel degelijk een markt is voor die producten in België. Is het nieuwsgierigheid? Of smeren we binnenkort massaal pindakaas op onze boterham (in plaats van choco – of de redelijk recente speculoospastatrend)?

Dat broodje bapao heb ik maar gelaten voor wat het was – ook al maakte het deze week deel uit van de Bonusaanbiedingen…

Ik kom absoluut nog eens terug, met een langer boodschappenlijstje!

2 thoughts on “Albert Heijn Gent, over kruidnoten en kroketten

  1. Oooh, maar kruidnoten met pure chocola zijn nóg veel lekkerder! Je hebt wel het beste merk kroketten uitgezocht, dat je het even weet ;-)

Comments are closed.