Het onzichtbare geluk van andere mensen

Een boek van Manu Joseph

Het was al even geleden dat ik een fictieboek vijf – oftewel het maximum van de – sterren in Goodreads gaf, van We moeten het even over Kevin hebben in juni 2012 blijkbaar. De intrigerende titel en dito cover van ‘Het onzichtbare geluk van andere mensen’ van Manu Joseph (een verjaardagsgift van een vriendin) doen al snel vermoeden dat deze roman er minstens evenveel verdient. Vijf vette sterren uiteindelijk!

JOSEPH_Geluk_WT.indd

Het verhaal speelt zich af in het Indische Madras, waar Unni Chacko op zeventienjarige leeftijd zelfmoord pleegt. Velen – in het bijzonder zijn broer Thoma, moeder Mariamma en vader Ousep Chacko – begrijpen totaal niet waarom. In een India waar onproportioneel veel belang gehecht wordt aan wis- en natuurkunde lijkt Unni met zijn striptekeningen over een maatschappelijk nutteloos talent te beschikken. Hij groeit op in een arm gezin, zijn vader kampt met een alcoholprobleem, zijn moeder lijdt onder een jeugdtrauma. En toch herinnert men zich Unni als een sterke en wellicht gelukkige jongen!

Papa Ousep Chacko kan echter niet om met dat vraagteken. Hij richtte de pijlen van zijn onderzoeksjournalistiek vlak na Unni’s wanhoopsdaad op iedereen die zijn zoon kende: klasgenoten, vrienden, mensen die hij nooit eerder ontmoet had. Vergeefs. Wanneer drie jaar later een nieuwe aanwijzing zijn hunkering naar antwoorden terug doet oplaaien, begint hij weer van voren af aan. Dit keer resoluter dan ooit.

‘Het onzichtbare geluk van andere mensen’ ontroert, choqueert, zalft en slaat.

Of duidelijk wordt waarom Unni niet langer wou leven en wat zijn reden was?
Lees het! Je zult er geen spijt van hebben.

‘Het onzichtbare geluk van andere mensen’ holderdebol.comder kopen?