Offline

De Gentse regisseur Peter Monsaert trok met zijn trailer in de eerste plaats mijn aandacht met de beide hoofdrolspelers. Wim Willaert – bekend als de met Sonja flirtende Elvisman in ‘Red Sonja’. Anemone Valcke – starring in onder meer ‘Aanrijding in Moskou’.

Wel straf hoe snel deze film in de Telenet TVTheek staat. De trailer werd vertoond toen we eind oktober voor The Broken Circle Breakdown in de cinema zaten.

In Offline pikken we in op het leven van Rudy Vandekerckhove (“in één woord en met CK”) wanneer hij na 7 jaar de gevangenis mag verlaten. De pijn van opnieuw te integreren in een maatschappij die maar al te goed weet dat je iets grondig fout hebt gedaan. Waarvoor Rudy moest brommen, komen we geleidelijk aan te weten. Lichtjes onthutsende film! Want automatisch vraag je je af hoe vergevingsgezind je zelf zou zijn…

O ja, en die magistrale soundtrack van Triggerfinger. Rillingen.