Brasserie Romantiek

Een culinaire komedie.
Van de makers van ‘Aanrijding in Moskou’.
Van de regisseur van ‘Dubbelleven’.

Okay, I’m in. 

Kinepolis Gent, vrijdagavond. Gezien de recentelijke jaarovergang en de bijhorende voornemens laten we de winkel uitpuilend van nacho’s, snoep, ijs en worstjes rechts liggen en lopen meteen door naar zaal 4 helemaal achteraan.

Op het schermpje bij de kassa blijkt dat The Broken Circle Breakdown met nog 3 beschikbare plaatsen na een paar maanden nog steeds blijft scoren. Die andere recent gelanceerde Vlaamse film Brasserie Romantiek doet het beduidend minder goed met nog meer dan 200 zitjes. Nochtans een mooie cast met ondermeer Koen De Bouw, Barbara Sarafian, Filip Peeters, Tine Embrechts en Ruth Becquart (zus Birgit uit Clan) – en dan vernoem ik puur mijn favorieten. Soit, een beetje ruimte in de bioscoop kan geen kwaad.

Na de film kijken we elkaar aan en zeggen quasi simultaan ‘Bwoah! Niet super…’. De acteurs zetten individueel vaak sterke prestaties neer en de makers slagen in hun komische intentie. Ik lach verscheidene keren luidop – niet meteen mijn gewoonte. Maar toch blijf ik bij de aftiteling met een moeilijk te benoemen honger zitten. Misschien omdat een langspeelfilm enkel en alleen in een restaurant gefilmd zelfs voor een foodie als ik wat te eentonig is. Als buitenlocatie herkennen we wel enthousiast de Muide en daar rijden we diezelfde avond uiteraard nog eens langs. Misschien omdat de personages net iets te karikaturaal gepresenteerd worden. Misschien omdat het geheel mij nogal sterk aan een dorpsrevue doet denken. Niet slecht dus, maar geen prijsbeest.

Overigens wel mijn oprechte felicitaties voor de food consultant die achter het menu (inclusief de aangepaste wijnen) zit. Jawel, het klopte allemaal. Vooral het tweede voorgerecht (Ibericospek met coquilles, butternutpompoen, crumble van speculoos en pijnboompitten) deed mij instant watertanden. Ik zou zelf niet twijfelen om dit vijfgangenmenu te bestellen. Zelfs op zo’n vreselijke restaurantavond als Valentijn.