Blankets, gelezen op Kindle

Een graphic novel van Craig Thompson

Na mijn eerste graphic novel ervaring met Habibi stortte ik mij tijdens hetzelfde weekend meteen op een eerder – en minstens even de moeite waard volgens mijn Goodreads friends – werk van Craig Thompson: Blankets. Weerom op diezelfde Kindle.

Blankets_cover

Blankets werd uitgegeven in 2003 en vertelt het autobiografische verhaal van Craig, zijn jongere broer Phil en zijn eerste liefde Raina. Over hoe hij als kind struggelde met deze doorgaans zorgeloze levensfase: gepest, vluchtend in tekenen en dromen. Voornamelijk door zijn opvoeding in een oerchristelijke omgeving overweegt hij even om in te treden. Maar dan leert hij tijdens een religieus getint sneeuwkamp Raina kennen…

Bij Habibi vond ik het cliché-adjectief ‘beklijvend’ overdreven, hier gebruik ik het niet wegens wel terecht doch niet op z’n plaats in deze lichtjes aangrijpende biografie. Pakkend. Treffend. Aandoenlijk. Those will do.

Denk een winterse zondagmiddag. Maak het knus. Sla de eerste bladzijde om en weet dat je niet zal stoppen vooraleer je iets meer dan 500 pagina’s later landt. In een ruk! Uit!

‘Blankets’ holderdebol.comder kopen?

 

1 thought on “Blankets, gelezen op Kindle

Comments are closed.