Rocles, Ardèche, Frankrijk

Wat betekent tussen alle bouwgekte een weekje uitblazen in de Ardèche voor Elise? Zon, lezen, wijn, lekker eten, goed gezelschap, avontuurlijke uitjes, … Six times check. Komt daar tijdens deze vakantie nog een extra amusementsfactor bij: natuurstudie! Natuurwadde? Jawel, natuurstudie. Zoveel als ik over eten en het online gebeuren praat, zo bezeten blijkt mijn gezelschap van flora en in het bijzonder fauna. Vogels, vlinders, libellen, insecten, … Maar wat heb ik nu precies gespot in en rond Rocles?

vogels
torenvalk, zwarte wouw, slangenarend, gierzwaluw, buizerd, aasgier
(nacht)vlinders
konings- en koninginnepage, snuitvlinder, zuidelijke luzernevlinder, witbandzandoog, argusvlinder, kolibrivlinder, ligusterpijlstaart, vlekdaguil, blauwe ijsvogelvlinder
libelles 

schemerlibelle, Iberische weidebeekjuffer
andere beestjes
boktor, vuurwans, mestkever, pijlstaartrups, muurhagedis

Helaas moest ik passen voor de everzwijnen en de dassen. De lokroep van mijn boek overstemde meermaals en vrij luidruchtig die van de natuur.

En toch. Spectacular! Spectacular! Een ecologische uitbreiding van mijn leefwereld.

[portfolio_slideshow]

PS – Ik mis de zon nu al… :(