Seefbier

Je hebt zo van die drankjes die zich meteen laten omringen door een soort mythisch aura. Ik denk aan Roomer, bekend in Gent edoch niet zo ver daarbuiten. In diezelfde categorie verovert het Seefbier nu bierterrein in Antwerpen. Johan Van Dyck, de man achter het Seefbier en z’n Antwerpse Brouw Compagnie, gooide eerder al hoge ogen bij Vedett. Meerdere malen vroeg ik mij af welk marketinggenie telkens opnieuw met dat ‘boenk erop’ merchandising item kwam aanzetten: van terrasmeubilair over zonnestoelen tot muntjes. Altijd even trendy vormgegeven…

Het is dus als het ware een vanzelfsprekendheid dat ook het plaatje van het Seefbier klopt. Een ‘uitgestorven’ bier uit de Antwerpse Seefhoek krijgt een tweede leven en meteen tevens een look die door z’n hoge retrogehalte knipoogt naar dat verleden. Maar uiteraard draait het bij bier uiteindelijk om de smaak en die zit mijn inziens meer dan goed. Een normaal pilsje kan mij doorgaans niet bekoren; ik hou meer van witbier of geuze. Dit Seefbier lijkt aan die doorsneepils elementen toe te voegen die het bier net iets dichter tegen mijn smaakvoorkeur doet aanleunen. Lekker!

Nu nog wachten tot het ook tot in mijn lokale (Gentse) supermarkt doordringt…

1 thought on “Seefbier

  1. Hoi,

    Super bedankt voor het leuke artikeltje over Seefbier !
    In Gent zou je Seefbier moeten kunnen vinden in Delhaize, en bij Dranken Geers (Lochristi).

    En als jouw favoriete café het niet heeft, gewoon achter blijven zagen.. dan bestelt hij het vroeg of laat bij z’n bierhandelaar !

Comments are closed.